Днес официално бе дадено начало на кампанията за президентските избори в Русия

...
Днес официално бе дадено начало на кампанията за президентските избори в Русия
Коментари Харесай

В Русия дадоха старт на президентската кампания

Днес публично бе дадено начало на акцията за президентските избори  в Русия през март 2018 година, на които се чака актуалният водач Владимир Путин да спечели четвърти мандат, който ще го задържи на власт до 2024 година, осведоми Агенция Франс Прес.

Руският държавен вестник " Российская газета " разгласява призната от горната камара на Народното събрание резолюция, в която се отбелязва, че избори те ще са на 18 март.

По-рано депутатите гласоподаваха за смяна на датата на избори те през март, тъй че да се отбележи четвъртата годишнина от подписването на контракта за анексирането на Кримския полуостров. Договорът беше подписан два дни след провеждането на противоречив референдум, обсъждан от Запада като противозаконен.

Путин, който за първи път бе определен за президент през 2000 година, се чака да победи на вота и да затвърди статута си най-дълго управлявалият водач на Русия след диктатора Йосиф Сталин.

Експерти разясняват, че може да се чака ниска изборна интензивност.

Социологическо изследване на центъра " Левада " от предходната седмица демонстрира, че 58% от руснаците ще гласоподават на президентските избори  в съпоставяне със 75% през декември 2007 година

През предходната седмица ръководителят на ЦИК на Русия Ела Памфилова съобщи, че 23 души са се кандидатирали за държавен глава. Тя добави, че броят им може да нарасне.

Един от потенциалните кандидати е Ксения Собчак. Мнозина подозират, че Собчак е  " коз " на Кремъл за разцепление на опозицията и за усилване на интереса към избори те.

41-годишният Алексей Навални, главният опозиционер в Русия , няма право да се кандидатира, защото е осъждан. Според самия Навални присъдата против него е политически стимулирана.

Генадий Зюганов и Владимир Жириновски, дългогодишните водачи на Комунистическата партия на Русия и ултраконсервативната Либералнодемократическата партия на Русия , които са толерирани от Кремъл и имат места в долната камара на Народното събрание, изразиха желанието си да се кандидатират. Но не се чака да завоюват повече от 10%, съгласно " Левада ".

По време на годишната огромна конференция през предходната седмица Путин разгласи, че на избори те ще участва като самостоятелен претендент, а не като претендент на ръководещата партия " Единна Русия ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР